Na zajęciach był obecny LevanJangulashvili, dyplomowany cukiernik, który przyjechał z Gruzji, aby realizować w Polsce swoją pasję. Nawiązał on współpracę z AFS- wymianą międzykulturową młodzieży i jako wolontariusz prowadzi warsztaty kulinarne, zapoznając młodych ludzi z tajnikami kuchni gruzińskiej.
Wszystkie szkoły, które nawiązały współpracę z AFS, czyli międzynarodową organizacją dedykowaną rozpowszechnianiu edukacji międzykulturowej zyskują prawo do goszczenia uczestników w ramach Programu AFS. Uczestnicy AFS mogą brać udział w realizacji projektów związanych z nauką języka ojczystego przyjętego uczestnika, promocją danego kręgu kulturowego, prezentacją różnic kulturowych itd.
Gość Zespołu Szkół Technicznych zyskał uznanie uczniów i nauczycieli, o czym świadczy wpis na facebooku.
W ciekawy sposób przekazuje informacje, o tym, co jada gruzińska młodzież, czy podobnie jak nasza polska korzysta z MacDonalda?
Uczniowie dowiedzieli się, jakie są popularne potrawy i razem je przygotowali.
Wszyscy mogli skosztować khachapuri nadziewane mieszanką serów oraz PistachioMarbleCake czyli marmurkowe ciasto pistacjowe w trzech odsłonach. Warsztaty były prowadzone w języku angielskim.
Dla naszych uczniów nie były to tylko ćwiczenia związane ze znajomością technik kulinarnych, ale mogli również sprawdzić się pod względem językowym.
Nauka przez doświadczanie jest bardziej skuteczna i daje możliwość szybkiego rozwoju.
- czytamy na stronie facebooku ZST.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.