Uczniowie uczestniczyli w warsztatach promujących zdrowe nawyki żywieniowe i rozwijających świadomość żywieniową. Uczniowie "jedynki" poznali i utrwalili zasady prawidłowego odżywiania a także odkrywali różnorodne smaki podczas kiermaszy zdrowej żywności. W organizację kiermaszy włączyli się uczniowie i rodzice wszystkich klas. Na przerwach można było spróbować smacznych, zdrowych przekąsek a podczas różnych warsztatów uczniowie mieli możliwość wykonania niektórych z nich. Ważną częścią tegorocznego projektu było propagowanie aktywności fizycznej wśród uczniów podczas aktywnych przerw. Każdego dnia uczniowie mogli spróbować innej aktywności fizycznej, poćwiczyć lub potańczyć.
Tydzień zdrowego żywienia realizowany był również w ramach Programu Junior Edu - Żywienie. Ideą programu jest szkoła, w której całe środowisko szkolne podejmuje działania dla poprawy stanu swojego zdrowia poprzez zmianę zachowań żywieniowych i zwiększenia aktywności fizycznej. Na zaproszenie szkoły z wykładem pt. "O zdrowym żywieniu słów kilka" gościła pani dr hab. inż. Dorota Nowak z Instytutu Nauk O Żywności ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, która podzieliła się z uczniami swoją wiedzą i doświadczeniem.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.