Szwedzki melodramat opowiada historię duńskiego szefa kuchni u szczytu swojej kariery. Główny bohater planuje otworzyć wymarzoną restaurację, ale przez swój gwałtowny temperament traci potencjalnego sponsora. Gdy dowiaduje się o śmierci swojego ojca i spadku, który mu zostawił, postanawia wyjechać do słonecznej Toskanii. Na miejscu poznaje lokalną kucharkę, która zmienia jego pogląd na życie, miłość i jedzenie.
Produkcja jest lekka i zabawna, akcja rozgrywa się między gajami oliwnymi na wzgórzach Toskanii, które zapierają dech w piersiach. Twórcy zadbali od dobrą ścieżkę dźwiękową i włoski klimat filmu. Potrawy w filmie zachwycają swoim wyglądem i przynoszą ślinkę na język.
Premiera szwedzkiej produkcji na świecie odbyła się 18 maja 2022 roku. Reżyserem filmu, a także scenarzystą jest Mehdi Avaz, pochodzący z Iranu artysta i twórca filmów "Mens vi lever" i "Kollision".
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.